Vişneli Tart


8 kişilik
Malzemeler
 
Tart Hamuru için;
  • 225 gr. un
  • 30 gr. şeker
  • 110 gr. tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • bir fiske tuz
Dolgu Kreması için;
  • 30 gr. un
  • 120 gr. tereyağı
  • 125 gr. pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 75 gr. hindistan cevizi
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 140 gr. vişne
* Tartın dolgu kremasının tarifi bana aittir.




Yapılışı
  1. Tart hamuru; Un, şeker, tuz ve vanilyayı mutfak robotuna koyup  kısa devirde karıştırın.  20-30 sn. çalıştırın.
  2. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını kuru karışıma ekleyip robotu sık aralıklarla çalıştırın ve  bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Yumurta sarısını ve 2 yemek kaşığı soğuk suyu da ekleyip bir süre daha karıştırın.Hamuru robottan alıp top haline getirin streç ve ya buz dolabı poşetine koyup (hava almamalı) buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Tart kalıbınızı yağlayıp kenara kaldırın. Dinlenen hamuru hafif unlu tezgaha tart kalıbınız kadar açın (23 cm.) ve kalıba yerleştirin. Tekrardan buzdolabına kaldırın.
  5. Dolgu Kreması; oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tek tek yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un, nişasta ve hindistan cevizini de ekleyip karıştırın.
  6. Tart hamurunun dolaptan çıkarın. Vişneleri gelişi güzel tart hamuruna yerleştirin. Üstüne hindistan cevizli karışımı dökün.
  7. Önceden 200 derece ısıttığınız fırında 30 dk. pişirin. Tart soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. HEPSİ BİRBİRİNDEN NEFİS...TARİFLER MÜKEMMEL...HERKESİN ANLAYABİLECEĞİ VE YAPABİLECEĞİ GİBİ...SANIRIM SİZİN LEZZETLERİNİZE ULAŞMAK ZAMAN ALACAKTIR...ELLERİNİZE SAĞLIK.....

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor. Zaten içinde vişne olan herşeyi çok severim:)

    www.tumayinmutfagi.com

    YanıtlaSil
  3. Canım; ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrrrrr.....

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil