Acılı Ezme


Malzemeler
  • 5 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet büyük soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber, tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı


Yapılışı
  1. İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup, minik küpler şeklinde doğrayın. Olabildiğince küçük küpler kesmeye çalışın. Bir süzgece koyup suyunun iyice akmasını sağlayın.
  2. Sonra biberleri, soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince kıyıp suyu iyice süzülmüş domateslerle birlikte bir kaba koyup karıştırın.
  3. Sırası ile tuz, pul biber, karabiber, domates salçası, biber salçası,  sirke, nar ekşisi ,acı sos ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Kavanoza koyup, buz dolabında saklayın.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Canım çok nefis bişey olmuş yaa,ellerine sağlık,ekmek dilimini kapıp kaçasım geldi :)

    YanıtlaSil
  2. mail atacağım sana ayrıca, harika olmuş fotoğraflar!

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim canım, mailini bekliyorum :)

    YanıtlaSil