Ev Yapımı Makarna


Malzemeler

Hamur için ;
  • 110 gr. un
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi ;
  • 1 adet küçük patates
  • Fesleğen
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 soğan
  • tuz, karabiber

Yapılışı
  1. Unu bir kaba koyun. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtayı kırıp yağı ekleyin, yavaş yavaş karıştırmaya başlayın.
  2. Sert bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Yarım saat dinlenmeye bırakın.
  3. Patatesi haşlayıp ezin. Diğer bir tarafta soğanı küp küp doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurup ince doğranmış fesleğen, patates, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıp, ılınmaya bırakın.
  4. Hamuru olabildiğince ince bir şekilde açıp, iç malzemesini koyarak kapayın ve yuvarlak bir kalıpla kesin.
  5. Sosu için domatesleri ve sarımsağı rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağı, domates ve sarımsakları ilave ederek pişirin.
  6. Hamurları bir tencere kaynar suda iyice haşlayın.  Suyunu süzüp tabağa alın ve sosu ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Canımm,ne şirin olmuş bu makarnalar,ben de çok severim her türlüsünü,ve sık sık yaparım.Ama şimdiye kadar bu kadar cici makarnalar yapmak kısmet olmadı :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ahh çok şeker olmuşlar! tadı da eminim görüntüsü kadar güzeldir!

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım makarnalara.. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler, birde makarna makinesi edindiğimde daha da güzel olcaklar :)

    YanıtlaSil