* Yapıp buz dolabına kaldırın ve istediğiniz zaman çıkarıp fırında 10 dk. ısıtın.
6 Adet
Malzemeler
- 5 su bardağı beyaz un
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı oda sıcaklığında su
Yapılışı
- Un, tuz ve mayayı bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu da ilave edip hamurunuzu 7-8 dakika yoğurun. Oldukça yumuşak, hafifçe yapışan ve pürüzsüz bir hamur elde edeceksiniz.
- Hafif sıvı yağ ( ben zeytin yağ kullandım )ile yağlanmış bir kaba hamurunuzu alın ve ağzı kapalı bir şekilde ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ( her biri yaklaşık 150 gr. ) bölün. Her birini 18-20 cm. uzunluğuna getirin. Bir bıçakla üzerine çizikler yapın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsilere 10-15 cm. aralıklarla bagetleri yerleştirip. 30 dk. daha mayalanmaya bırakın.
- Buhar oluşturmak için, önceden 250 derecede ısıtılmış fırına ekmekleri koymadan 5 dk. önce bir kap içerisinde kaynar su koyup fırının bir köşesine yerleştirin ve ekmeklerin üzeri kızarana kadar ( 15-20 dk. ) pişirin.
Afiyet olsun.
Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilYeşim hanımın (Yetur)kaymaklı taş kadayıfı bugün bloglardan seçmelerde
http://gencalsabahattin.blogspot.com
Saygılarımla.
Que pinta tan estupenda, te ha quedado de 10.
YanıtlaSilSaludos
Yapimi cok kolaymis! Goruntu super. Ellerine saglik.
YanıtlaSilhakikaten pratik ve sunum çok hoş duruyor! dediğin gibi yap at dondurucuya, yiyeyeceğin zaman pişir, ev mis kokar sabah sabah:)
YanıtlaSilHarika bir ekmek :)
YanıtlaSilSütüme sarelleme karışmanın bloğundan geldim buldum sizi. İykide gelmişim. Ne tatlı ne sadece bir blog.Umarım 2011'de yapacak tarifleriniz hiç bitmez yüzünüzden gülücükler eksilmez.Sağlık hiç peşinizi bırakmasın .Yürekten sevgilerile
YanıtlaSilMerry *. • ˚ ˚ •. ★ ★ Christmas. *. °. ° * * ★ ★ Joyeux. • ˚ ˚ ★ ★ ˛ ˚ ˛ •
•. Noël ★ ˛ ˚ _Π_____. * ˚ ★ ★ ★
˚ ˛ • ˛ • ˚ */______/~ \. ˚ ˚ ˛ ★ ★ ★
˚ ˛ • ˛ • ˚ *| 田田 | 门