Elma Tatlısı


Malzemeler
  • 4-5 adet elma
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 50 gr. su
  • Tatlı kaşığının ucuyla tarçın
Kızartmak için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı
  1. Elmaların kabuklarını soyun ve ortasındaki çekirdekli kısmı çıkartın. 1'er cm. kalınlığında halkalar kesin.
  2. Bir kabın içine su, nişasta, un, şeker ve tarçını koyup iyice karıştırın.
  3. Elma dilimlerinin her tarafını hazırladığınız hamur ile kaplayın
  4. Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı koyun ve yağ iyice kızana kadar bekleyin.
  5. Hamurla kaplanan elmaları yumuşayıp altın rengini alana kadar kızartın. Kızaran elmaları bir peçetenin üzerine koyup yağının fazlasını alın.
  6. Dondurma ve ya krem şanti ile servis edin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. hmm enfes bir şey bu harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. nişasta çıtır çıtır yapmıştır, acılığı da zaten şekerin tadı, tarçının aroması arasında yitip gitmiştir... çok güzel duruyor, ellerine sağlık!tarçın ve elma ayrılmaması gereken bir çift! deneyince de yorum yazarım, çok merak ettim...

    YanıtlaSil
  3. GErçekten çok pratik ve lezzetli bir tatlı oldu.

    YanıtlaSil