Ay Çöreği


Malzemeler
  • 4 1/2 su bardağı un 
  • 1 çorba kaşığı kuru maya 
  • 1/2 su bardağı ılık süt 
  • 2 adet yumurta 
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  • 100 gram margarin 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 1/2 kahve fincanı toz şeker 
Doldu olarak herhangi bir kakaolu ve üzümlü bir kek kullanabilirsiniz.


Yapılışı
  1. Mayayı ılık su içerisinde eritin. 
  2. Unu bir kaba koyup ortasını çukur şeklinde açın ve mayayı dökün, 10 dk. kadar bekletin. 
  3. Ardından diğer malzemeleri de mayalı una ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerlerini streçle kapatıp sıcak bir yerde 1-2 saat iki katına çıkana kadar bekletin. 
  4. Mayalanan hamur merdane ile açıp, 15x7 cm büyüklüğümde dikdörtgenler kesin.
  5. Önceden hazırlamış olduğunuz keki süt ile hamur gibi oluncaya kadar yedirin. 
  6. iç malzemeyi hamur parçalarının ortasına koyup sarın ve ay şeklini verin. 
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 40-45 dk.dinlendirin.
  8. Sonra üzerine yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış fırında (200 °C) 15-20 dk. pişirin. 
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Julyen'in yeni logosu pek güzel olmuş:) Ay çörekleri de harikaymış!ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Beğenmene sevindim ,daha sade bir görünüm istedim.

    YanıtlaSil
  3. Minik ay çörekleri çok güzel olmuş gerçekten.Ellerine sağlık. Yeni temada çok hoş..

    YanıtlaSil