Malzemeler
- 500 gr. domates ( ya da var ise 150 gr. ev yapımı salça )
- 500 gr. patates
- 3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, kuru nane ( kuru nane yerine taze biberiyede kullanılabilir. )
- 750 ml. su
- 100 ml. zeytin yağ
Yapılışı
- Domates ve patatesin kabuklarını soyup minik küpler şeklinde doğrayın. Ben domates yerine 150 gr. ev yapımı salça kullandım. Domateslerin bu mevsimde pek tadı olmadığından.
- Sarımsakları da ufak şekilde doğrayın.
- Yağı bir tencereye koyup ısıtın ve sarımsakları ekleyip hafif kavurun. Ardından domatesleri de koyup 2-3 dk. pişirmeye devam edin.
- Tencereye patatesleri ilave edip bir kaç dk. daha pişirin. Tuzunu, karabiberini de ekleyip suyu koyun ve pişmeye bırakın.
- Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatıp nane ve ya biberiyeyi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
canım ellerine sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilTeşekkürler :) Kışda gelmişken değişik çorba tariflerinede yer vereceğim ara ara.
YanıtlaSil