* Ciabatta, İtalyancada terlik anlamına gelmektedir.
Malzemeler
- 2 su bardağı beyaz un
- 3/4 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı süt ( oda sıcaklığında )
- 3/4 bardak su
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Unu, tuzu ve kuru mayayı bir kapta karıştırın.
- Sonra suyu, sütü ve zeytinyağını ekleyip hamuru iyice yoğurun. Hamur cıvık ve yumuşak olacak.
- Hamuru ılık bir ortamda 2-3 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru mısır unu ile kaplanan tepsiye bir spatula ile alıp, uzun bir dikdörtgen şekli verin. ( yaklaşık 15x30 cm. )
- 45 dk. daha ikinci mayalanma için hamuru bekletin.
- Önceden 220 derece ısıttığınız fırında 25-30 dk. pişirin.
Ciabatta Bread Recipe
Ingredients |
- 2 cups flour
- 3/4 teaspoon active dry yeast
- 3 tablespoons room-temp milk
- 3/4 cup room-temp water
- 1/2 teaspoons salt
- 1 tablespoon olive oil
Directions
- Stir together flour, yeast and salt in large bowl. And then add milk, water and oil.
- Mold all ingredients together. The dough should be quite soft; firm enough to handle without sticking to the hands, but still very soft. Add the last of the flour slowly. Or, add water if necessary.
- Let rise in a warm place for about 2-3 hours or until almost doubled.
- Place the dough on floured baking paper. Form in rectangles about 15 x 30cm. in size and press down lightly with the fingers. At least 45 minutes before baking bread, pre-heat pizza stone on lowest oven rack position at 425°F. Bake for 25-30 minutes or until pale golden.
I hope you enjoy this Ciabatta Bread recipe !
mısır unu ile de olur mu acaba? dışı kıtır içi yumuş - tahmin ettim dokusunu eline sağlk! reçel iyi bir seçim olmuş:)
YanıtlaSilUn pan con muy buen aspecto, se ve delcioso.
YanıtlaSilSaludos
" Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...
YanıtlaSilmısır unu ile de olur mu acaba? dışı kıtır içi yumuş - tahmin ettim dokusunu eline sağlk! reçel iyi bir seçim olmuş:) "
- Mısır unuyla hem içi hem kabuk kısmı sert olabilir. Zaten bu ekmeğin kabuğu oldukça sert. Esas zeytinyağı ile çok güzel oluyor. Tavsiye derim. :)
" jose manuel dedi ki...
Un pan con muy buen aspecto, se ve delcioso. "
- Thanks.