Ciabatta Ekmeği ( Ciabatta Bread )


* Ciabatta, İtalyancada terlik anlamına gelmektedir.


Malzemeler 
  • 2 su bardağı beyaz un 
  • 3/4 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz 
  • 3 çorba kaşığı süt ( oda sıcaklığında )
  • 3/4 bardak su 
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
  1. Unu, tuzu ve kuru mayayı bir kapta karıştırın. 
  2. Sonra suyu, sütü ve zeytinyağını ekleyip hamuru iyice yoğurun. Hamur cıvık ve yumuşak olacak.
  3. Hamuru ılık bir ortamda 2-3 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru mısır unu ile kaplanan tepsiye bir spatula ile alıp, uzun bir dikdörtgen şekli verin. ( yaklaşık 15x30 cm. ) 
  5. 45 dk. daha ikinci mayalanma için hamuru bekletin.
  6. Önceden 220 derece ısıttığınız fırında 25-30 dk. pişirin.
Afiyet olsun.



Ciabatta Bread Recipe
 
Ingredients
  • 2 cups flour
  • 3/4 teaspoon active dry yeast
  • 3 tablespoons room-temp milk 
  • 3/4 cup room-temp water
  • 1/2 teaspoons salt 
  • 1 tablespoon olive oil 
Directions
  1. Stir together flour,  yeast and salt in large bowl. And then add milk, water and oil. 
  2. Mold all ingredients together. The dough should be quite soft; firm enough to handle without sticking to the hands, but still very soft. Add the last of the flour slowly. Or, add water if necessary.
  3. Let rise in a warm place for about 2-3 hours or until almost doubled.
  4. Place the dough on floured baking paper. Form in rectangles about  15 x 30cm. in size and press down lightly with the fingers. At least 45 minutes before baking bread, pre-heat pizza stone on lowest oven rack position at 425°F. Bake for 25-30 minutes or until pale golden.

 I hope you enjoy this Ciabatta Bread recipe !

3 yorum:

  1. mısır unu ile de olur mu acaba? dışı kıtır içi yumuş - tahmin ettim dokusunu eline sağlk! reçel iyi bir seçim olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Un pan con muy buen aspecto, se ve delcioso.

    Saludos

    YanıtlaSil
  3. " Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

    mısır unu ile de olur mu acaba? dışı kıtır içi yumuş - tahmin ettim dokusunu eline sağlk! reçel iyi bir seçim olmuş:) "

    - Mısır unuyla hem içi hem kabuk kısmı sert olabilir. Zaten bu ekmeğin kabuğu oldukça sert. Esas zeytinyağı ile çok güzel oluyor. Tavsiye derim. :)

    " jose manuel dedi ki...

    Un pan con muy buen aspecto, se ve delcioso. "

    - Thanks.

    YanıtlaSil