Pastane Açması


Malzemeler 
  • 3 bardak beyaz un 
  • 1 çorba kaşığı şeker 
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz 
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya  
  • 1/4 bardak sıvıyağ 
  • 1 su bardağı bardağı su 
  • 70 gram margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 yumurta sarısı

 
Yapılışı
  1. Tüm kuru malzemeyi ( un, şeker, tuz ve maya ) bir kapta karıştırın. Suyu ve sıvı yağıda ilave edip iyice yoğurun. Kabın ağzını kapatıp ılık bir yerde mayalanana kadar bekletin.
  2. Mayalanan hamuru 14 parçaya ayırın ve yuvarlak bezeler yapın. Margarini de eşit biçimde pay edip bezelerin üstüne yerleştirin. Her bezeyi yağı yedirerek parmak uçlarınızla 15-20 çapında daire elde edene kadar açın. Açtığınız hamuru sade veya zeytin ezmesi ekleyerek rulo yapın. Rulo hamuru iki ucundan tutup burun ve açılmayacak şekilde birleştirin. 
  3. Yağlı kağıt serilmiş 2 fırın tepsisine aralıklarla hamurları yerleştirin ve 45 dk. tekrar mayalanması için bekletin.
  4. Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarısı ve bir fiske şekeri çırpıp sürün. 
  5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. ( 10-15 dk. )
Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Evet birçok zeytinli pastane açmasının yağı maalesef iğrenç oluyor, sanki üzerlerine karışık yağ bulamacı sürmüşler gibi. Benim de ilk ısırıkta dahi boğazımdan aşağı donmuş yağ gibi birşey iniyor. İkinciyi alamıyorum çoğunda. Kendi açmam, kendi yağım, yaşasın kendi mutfağım:) (Coştum, zeytinli açmanın yağından şikayet edeni görünce)

    YanıtlaSil
  2. " Evet birçok zeytinli pastane açmasının yağı maalesef iğrenç oluyor, sanki üzerlerine karışık yağ bulamacı sürmüşler gibi. Benim de ilk ısırıkta dahi boğazımdan aşağı donmuş yağ gibi birşey iniyor. İkinciyi alamıyorum çoğunda. Kendi açmam, kendi yağım, yaşasın kendi mutfağım:) "

    - Aynen katılıyorum dediklerine :)

    YanıtlaSil
  3. alın bende de o kadar! hem yoğun yağ tadı damakta donan hem de pişerken ki yoğun mu yoğun yumurta kokusu - evde yapmak gibisi var mı!?

    YanıtlaSil
  4. Tarifte margarinle hamuru açarken çok yağlı oluyor gibi gelebilir ama aldanmayın. Piştiğinde o yağdan eser kalmıyor.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba canım!
    Zeytinli açmaya bayılırım.Görünce dayanamadım geldim ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Pofuduk pofuduk!
    Çok leziz görünüyorlar.Bilhassa kış mevsiminde bu tarz yiyecekleri müthiş bir keyifle tüketiyorum:) Ellerine sağlık.
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil