Kremalı Cevizli Makarna


Malzemeler
  • 1 paket Pastavilla Papardelle
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr. parmesan
  • 200 ml. krema
  • 4 diş sarımsak
  • 50 gr. ceviz


Yapılışı
  1. Cevizleri mutfak robotunda çekin. Teflon bir tavada cevizleri kavurun ve soğuması için kenara kaldırın.
  2. Makarnanızı al dente (dişe gelir, dişe dokunur) kıvamında pişirin ve suyunu süzün.
  3. Sarımsakları temizleyip ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir büyük bir sos tenceresine koyun ve ısıtın. Isınan yağa sarımsakları ekleyip hafif kavurun.(sarımsakların kokusu çıkarana kadar) Ardından kremayı ekleyip orta ateşte kaynatın.
  4. Suyunu süzdüğünüz makarnayı kremalı sosa ekleyip karıştırın ve 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alın.
  5. Parmesanı ekleyip iyice karıştırın ve servis tabağına alıp önceden kavurduğunuz cevizleri serperek servis edin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Makarnanın her türlüsü kabulümüzdür :)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nefis! Ellerine sağlık canım gerçekten krema çok yakışıyor makarnaya yanında da bol roka ve nane salatası.:)

    YanıtlaSil
  3. Şık ve iştah açıcı. Bazen ufak eklemelerle alıştığımız lezzetler nasıl da başka bir dünyaya dönüşüyor değil mi?

    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. enim sevdiğim tüm bileşimler sizde mevcut.. makarna, krema, ceviz.. harika:)

    YanıtlaSil