Çikolatalı Ekmek (Pane al Cioccolato)


Çikolatalı ekmek (Pane al Cioccolato) İtalyanlara ait bir tariftir. İtalya'da mascarpone veya gorgonzola peyniri ile servis edilmetedir.

* Damla çikolatalı yapmak isterseniz ilk mayalanmadan sonra 30-40 gr. damla çikolata ekleyin.


Malzemeler
  • 1 bardak beyaz un
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 20 gram tereyağı
  • 1/2 fincan fındık
  • Bir fiske tuz
  • Bir fiske tarçın (opsiyonel)
  • Bir fiske zencefil (opsiyonel)


    Yapılışı
    1. Bir karıştırma kabına unu, tarçını, zencefili, kakaoyu, tuzu ve şekeri eleyin. Unun ortasına bir havuz açın ve oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Kuru mayayı sıvı malzemelerin üzerine ilave edin ve mayanın çözünmesi için 15-20 dk. bekleyin. Maya çözündükten sonra hamuru 7-8 dakika yoğurun.
    2. Hamuru ağzı kapalı bir şekilde 1,5-2 saat mayalanmaya bırakın.
    3. Mayalanan hamura çekilmiş fındıkları da ekleyip bir kaç dakika yoğurun. İstediğiniz şekli verip tek bir ekmek şeklinde veya hamuru iki parçaya ayırıp benim gibi 2 adet fırın kabına (fırın kaplarını tere yağ ile yağlayın) yerleştirin. Tekrar 1 saat mayalanmaya bırakın.
    4. 200 derecede ısıtılmış fırında 20- 25 dk. pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dk. dinlendirin ve sebze oyucusuyla ortasını oyun ve çikolata sos ile doldurup üzerini çikolata sos ile kaplayıp servis edin.
    Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder