Hindistan Cevizli Kurabiye


Malzemeler
  • 2 yumurta akı
  • 110 gr. şeker
  • 185 gr. hindistan cevizi
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya
  • Bir fiske tuz

Yapılışı
  1. Yumurta aklarını ve tuzu büyük bir cam kaseye koyun ve yüksek devirde yumurta akları bembeyaz olana kadar çırpılın.
  2. Toz şeker ve vanilyayı bir kapta karıştırıp 3 seferde ekleyerek bir süre daha çırpmaya devam edin.
  3. Hindistan cevizini de ekleyin ve plastik spatula ile karıştırın. her biri 20 gr. olacak şekilde elinizde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  4. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Pişen kurabiyelerinizi 30 dk. soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Bu pişerken mutfağa yayılan mis gibi hindistancevizi kokusunu hayal ediyorum...harika. görüntüsü de ve eminim tadı da... Ellerine sağlık.Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bu nasıl güzel bir görüntü. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Tarifi denedim ölçüyü mü tutturamadım bilemiyorum kurabiyeler kuru kuru oldu, coco gibi ymuşacık olacak diye hayal etmiştim.Şef'im orijinal tadı nasıl acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışı kıtır içi yumuşak olmalıydı. Yumurta akına diğer malzemeleri ekledikten sonra çok karıştırdıysanız yumurta akı sönmüş ve o yüzden kuru olmuş olabilir.

      Sil
  4. Fatmanur
    Ben de önce yumurta akını çırptım ama kıvamını tutturamadım demek ki.Teşekkür ederim, tekrar deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. hmm bayilirim bu kurabiyeye. en kisa zamanda denemek isterim,bende yeni bir blog actim hindistancevizi :) beklerim :)

    http://hindistancevizii.blogspot.co.at/

    sevgiler senem

    YanıtlaSil
  6. Tarif çok hoş görünüyor. Denemeliyim.
    Tarifler birbirinden güzel. ben de beklerim,.

    YanıtlaSil
  7. ben şimdi denedim resimdeki gibi şişmedi akide gibi oldu niye :(((

    YanıtlaSil