Muzlu Tart


Malzemeler
Hamur için;
  • 50 gr. soğuk tereyağı
  • 100 gr. un
  • 30 gr. pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
İç harcı için;
  • 2 adet muz
  • 1/2 limon suyu
  • 1 fiske tarçın
  • 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı
  1. Hamur için tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun ve düşük devirde 1-2 dk. karıştırın.
  2. Hamuru strece sarıp buzlukta 10-15 dk. dinlendirin.Bu sırada muzları dilimleyin ve bir karıştırma kabına alın.
  3. Bir başka kapta limon suyu, bal ve tarçını çırpın ve muzların üzerine döküp karıştırın.
  4. Hamuru buzluktan alın ve hafif unlanmış tezgahta 30 cm. büyüklüğünde daire şeklinde açın.
  5. İç malzemeyi hamurun kenarlarında 6-7 cm. boşluk kalacak şekilde yerleştirip hamurun kenarlarını malzemenin üzerine doğru katlayın.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Pişen tartın üzerine ceviz serpip servis edin.

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Ne kadar güzel gözüküyor ve yapımı da kolaya benziyor. Ellerine sağlık, muzlu herşeyi severım ben :)

    YanıtlaSil
  2. Yapımı gerçekten çok kolay. Muz, bal ve ceviz muhteşem üçlü :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis görüntü ve nefis bileşim: muz+bal ve ceviz ha.. bir de akşam kahveyle demişsiniz ya beni mahvettiniz:)

    YanıtlaSil
  4. SÜPER LEZZETLİ BİR ŞEY OLSA GEREK... ELLERİNE SAĞLIK.. ERTAN....

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor! ellerine saglik..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil